Mbetjet plastike se shpejti do perdoren ne infrastrukture

Mbetjet plastike se shpejti do perdoren ne infrastrukture

87
SHPËRNDAJE

Inxhinierët e Stanfordit diskutojnë mundësinë e përdorimit dhe përfshirjes së përbërjes polimer të përforcuar me fibra xhami të ricikluar, në infrastrukture.

Në studimet e tyre të fundit, inxhinierët e Stanfordit, Michael Lepech dhe Zhiye Li diskutojnë mundësinë e përdorimit dhe përfshirjes së përbërjes polimer të përforcuar me fibra xhami të ricikluar, në infrastrukturë duke përfshirë autostradat publike dhe ndërtesat.

Kjo mund të ndryshojë lojën në industrinë e arkitekturës dhe teknologjisë duke pasur parasysh se më pak se 10 % e mbetjeve plastike riciklohen çdo vit nga 7 miliardë ton mbeturina plastike të krijuara globalisht.

Megjithatë, sfidat mund të lindin ende dhe derisa këto të zgjidhen, riciklimi i papërshtatshëm i mbetjeve plastike dhe kthimi i tyre në ndërtesa, autostrada dhe lloje të tjera të infrastrukturës mund të jetë një ëndërr ende për t’u realizuar.

Inxhinierët e Universitetit Stanford deklarojnë se ka vlerë në riciklimin e plastikës në infrastrukturë, por në të njëjtën kohë, ajo duhet të arrijë disa kërkesa të performancës dhe të ruajë ende ndikime të ulëta mjedisore në krahasim me materialet tradicionale të ndërtimit.

S'KA KOMENTE