Ballina Uncategorized Jetson ONE merr dakordësinë ,për fluturimet në Itali

Jetson ONE merr dakordësinë ,për fluturimet në Itali

Jetson ONE ka merrë dritën jeshile për të fluturuar në të gjithë Italinë, i pari i këtij lloji që është certifikuar nga agjencitë dhe autoritetet italiane të hapësirës.

Jetson njoftoi se kompania mori dy leje kritike fluturimi nga Aero Club d’Italia (AeCaI) dhe Autoriteti Italian i Aviacionit Civil (ENAC).

Premisa nënkupton që certifikimi i marrë nga eVTOL ultra i lehtë në Itali i lejon pilotët të fluturojnë me Jetson ONE në hapësirën ajrore të pakontrolluar të Italisë, një arritje që Jetson e quan të parën në botë.

Certifikata e parë e regjistrimit që Aero Club d’Italia (AeCI) ka lëshuar për një eVTO rekreative ultra të lehtë lejon pilotët e licencuar të fluturojnë me avionët e Jetson ONE.

Marrja e certifikimit dhe autorizimit për të fluturuar dhe testuar Jetson ONE në të gjithë Italinë mund të mos jetë surprizë. Jetson i zhvendosi fillimisht operacionet e saj nga Polonia në Itali në vitin 2022, dhe që atëherë, ajo ka operuar në një objekt kërkimi dhe zhvillimi dhe prodhimi në Arezzo, Toscana.

Jetson prezantoi tre njësi Jetson ONE në ngjarjen e Mesdheut ZeroEmission në Romë ne tetor-2023. Gjatë ngjarjes, Jetson zbuloi zhvillimet më të fundit të eVTOL-it të tij ultra të lehtë për herë të parë për të pranishmit.