Një lloj i ri i koronavirusit ‘përhapet’ në Britani – Rastet në...

Një lloj i ri i koronavirusit ‘përhapet’ në Britani – Rastet në rritje

114
SHPËRNDAJE

Një variant i ri i COVID po përhapet në Mbretërinë e Bashkuar , sipas Agjencisë së Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) dhe tashmë përbën një në shtatë raste të reja . I njohur shkencërisht si EG.5.1 , vjen nga varianti Omicron. UKHSA po monitoron prevalencën e saj në vend për shkak të një rritje të rasteve ndërkombëtarisht, veçanërisht në Azi, dhe u klasifikua si një ‘variant’ në MB më 31 korrik.

Sipas shifrave të fundit, varianti i ri i koronavirusit tani përbën 14.6% të rasteve, i dyti më i zakonshëm në MB.

Zyrtarët thonë se po monitorojnë situatën “nga afër” pasi shkalla e rasteve të COVID vazhdon të rritet

Një variant i ri i COVID po përhapet në Mbretërinë e Bashkuar , sipas Agjencisë së Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) dhe tashmë përbën një në shtatë raste të reja . I njohur shkencërisht si EG.5.1 , vjen nga varianti Omicron. UKHSA po monitoron prevalencën e saj në vend për shkak të një rritje të rasteve ndërkombëtarisht, veçanërisht në Azi, dhe u klasifikua si një ‘variant’ në MB më 31 korrik.

Sipas shifrave të fundit, varianti i ri i koronavirusit tani përbën 14.6% të rasteve, i dyti më i zakonshëm në MB.

Duket se po përhapet me shpejtësi dhe mund të jetë një arsye pse kohët e fundit ka pasur një rritje të rasteve dhe shtrimeve në spital. Shifrat e fundit tregojnë gjithashtu se shkalla e pranimit në spital ishte 1,97 për 100,000 banorë, një rritje nga 1,17 për 100,000 në raportin e mëparshëm të UKHSA.

Zyrtarët thonë se po monitorojnë situatën “nga afër” pasi shkalla e rasteve të COVID vazhdon të rritet. “Ne kemi parë gjithashtu një rritje të lehtë në normat e pranimit në spital, është më shumë për të moshuarit,” tha Dr Mary Ramsay, drejtuese e vaksinimit në UKHSA.

“Nivelet e përgjithshme të pranimeve mbeten jashtëzakonisht të ulëta dhe aktualisht nuk po shohim një rritje të ngjashme në pranimet në ICU. Ne do të vazhdojmë të monitorojmë nga afër këto përqindje”.

Varianti Arcturus XBB.1.16 është varianti më dominues i Omicron, sipas të dhënave të UKHSA. Ai përbën 39.4% të të gjitha rasteve.

S'KA KOMENTE