Nafta e zbuluar në Shpirag, Rama: E cilësisë Premium si e Arabisë...

Nafta e zbuluar në Shpirag, Rama: E cilësisë Premium si e Arabisë Saudite

36
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama ka dalë në një konferencë për mediat, sa i takon kërkimeve për nxjerrjen e naftës në Shpirag. Rama u shpreh se nafta e nxjerrë është e një cilësie të lartë, si ajo Premium e Arabisë Saudite.

Kreu i qeverisë tha se përgjigjja përfundimtare për naftën e Shpiragut do të jepet në tetor nga kompania. Më tej ai shtoi se nëse gjithçka do të shkojë sipas parashikimeve, investimi pritet të jetë 7 miliardë euro.

Rama: Nafta e zbuluar është e cilësisë më të lartë, është hera e parë që ndodh në vendin tonë. Naftë me cilësinë e naftës premium e Arabisë Saudite.

Investimi, nis me 3 miliardë euro dhe deri në përfundim të të gjithë infrastrukturës së nevojshme, pasi do të nisë puna për një sërë shpimesh për të krijuar kompleksin e nevojshëm për nxjerrjen e kësaj pasurie është 7 miliardë investim në vendin tonë.

Parashikon ndërtimin  e infrastrukturës, ndarjen në gaz, naftë e sulfur dhe e treta ka një rëndësi të veçantë se krijon bazë

S'KA KOMENTE