Kina do te leshoje rreth 13 mije satelite

Kina do te leshoje rreth 13 mije satelite

103
SHPËRNDAJE

Kina po përgatitet të lëshojë rreth 13 mijë satelitë në një orbitë të ulët tokësore që do të zbehte dhe do të monitoronte rrjetin Starlink të SpaceX të Elon Musk.

Projekti, i cili është i koduar “GW” do të lëshojë 12,992 satelitë të operuar nga China Satellite Network Group Co, për të përmirësuar efikasitetin e komunikimit.

Ende nuk dihet se kur do të jetë nisja e parë, por ekipi i udhëhequr nga Xu tha se ata planifikojnë t’i lëshojnë ato përpara përfundimit të Starlink.

Ata shtuan se kjo “do të sigurojë që vendi ynë të ketë një vend në orbitë të ulët dhe të parandalojë plejadën Starlink nga parandalimi i tepërt i burimeve të orbitës së ulët”.

Përpjekjet e Kinës për të kundërshtuar Starlink vijnë mes shqetësimeve në rritje në lidhje me aplikimet e mundshme ushtarake të rrjetit global satelitor. 

S'KA KOMENTE