Maryland një pikë e nxehtë e UFO-ve-Raportohen 2000 pamje të çuditshme në...

Maryland një pikë e nxehtë e UFO-ve-Raportohen 2000 pamje të çuditshme në qiell që nga viti 1995

117
SHPËRNDAJE

Maryland mund të jetë një pikë e nxehtë e UFO-ve, pasi rreth 2000 shikime të objekteve të çuditshme në qiell janë raportuar që nga mesi i viteve 1990.

Banorët e shtetit të tetë më të vogël kanë raportuar për një ‘trekëndësh të zi me fund të sheshtë’ me drita jeshile, ‘një disk fluturues klasik’ dhe një mjet në formë vezake që ‘qëndroi i palëvizshëm për rreth një minutë e gjysmë’.

Raportet e fenomenit janë mbledhur në një bazë të dhënash që tregon se shikimi i parë i regjistruar në Maryland daton në 15 maj 1946 – por nuk u raportua deri në qershor 2017.
Shikimet më moderne, si ‘rruzullat’ e ndezura të dëshmuara mbi Ocean City prillin e kaluar, tani raportohen në bazën e të dhënave brenda pak ditësh.
“Unë dhe vajza ime ngritëm sytë dhe pamë “katër rruzull” duke lëvizur në një lëvizje rrethore, pastaj u kthyen në mes, pastaj u shtrinë prapa,” i shkroi dëshmitarit nga Ocean City, i cili punon në sektorin e mbrojtjes, për bazën e të dhënave të UFO-ve.

Për dekada, politika zyrtare e Administratës Federale të Aviacionit (FAA) ka qenë që pilotët komercialë dhe civilët e tjerë nuk duhet të shqetësohen për të raportuar fenomene të pashpjegueshme ajrore (UAP) ose anije (UFO) tek agjencia federale.
Sipas ‘Manualit të Informacionit Aeronautik’ të FAA-së, kushdo që sheh diçka të çuditshme në qiell duhet t’u raportojë shikimet e tyre vullnetarëve në Qendrën Kombëtare të Raportimit të UFO-ve (NUFORC (https://nuforc.org/)).
“Nëse shprehet shqetësimi se jeta ose prona mund të rrezikohet,” vazhdon udhëzimi i manualit të FAA mbi pamjet e UFO-ve, “raportoni aktivitetin në departamentin lokal të zbatimit të ligjit”.
Një zyrtar i Shtëpisë së Bardhë, ish-shefi i stafit të Klintonit dhe cari aktual i ‘energjisë së pastër’ të Bidenit, John Podesta, e krahasoi qëndrimin zyrtar të FAA me ‘direktivat e palogjikshme’ dhe ‘diskriminimin’.
Dhe, që nga kjo verë, paneli këshillues UAP i NASA-s tani rekomandon që agjencia civile ajrore duhet të pranojë pamjet e publikut për UFO dhe UAP në Sistemin e saj të Raportimit të Sigurisë së Aviacionit (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article- 12517251/Are-aliens-NASA-today-release-findings-long-waited-study-800-UFO-sightings-three-decades.html).
Por ndërkohë, drejtori i NUFORC, Peter Davenport tha se grupi i tij po përmbytet me raporte të reja pasi shqyrtimi i çështjes së UFO-ve ka arritur një ngritje të madhe në sallat e Kongresit (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article- 12339997/ufo-hearing-tictac-whistleblower-house-oversight-committee-congress.html)
,
brenda Pentagonit (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12481553/The-worlds-UFO-hotspots-revealed-Pentagon-chief-admits-hundreds-mysterious-objects-spotted-world.html)
dhe
nëpër mediat e lajmeve (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12247879/Senator-Rubio-worries-classified-UFO-program-run-military-complex-accountable-no-one.html)
.
“Është inkurajuese për mua që kaq shumë njerëz po vijnë përpara tani”, tha Davenport
CBS News (https://www.cbsnews.com/baltimore/news/maryland-ufo-uap-sightings-congress-nasa-investigation/)
.
“Ne po marrim shumë më shumë raporte sesa vetëm gjashtë muaj ose një vit më parë,” tha ai. “Ka raporte për UFO që vijnë ndoshta nga shumica e qyteteve të vendit.”
Kalifornia raportohet të ketë më shumë zbulime të UFO-ve nga çdo shtet në SHBA, me më shumë se 15,000 pretendime.
Dhe shteti ka parë më shumë se 200 objekte vetëm këtë vit.
Maryland ka qenë dëshmitar i 1,923 incidenteve të UFO-ve, siç janë regjistruar nga 1,818 raporte të mbajtura nga kjo bazë të dhënash civile të UFO-ve.

S'KA KOMENTE