Fermeri nga Roskoveci,50 ha me sharqi me treg te sigurt Lituani e...

Fermeri nga Roskoveci,50 ha me sharqi me treg te sigurt Lituani e Zvicer

4775
SHPËRNDAJE

Fermeret e zones se Roskovecit jane orientuar kete sezon veror drejt kultivimit te sharqirit. Fermeri Daniel Hoxha ne Roskovec prej 4 vitesh kultivon jo vetem domaten e seres por edhe sharqirin. Kete vit ai ka mbjell nje siperfaqe mbi 50 ha me sharqi duke siguruar edhe tregun e shitjes ne Lituani dhe Zvicer edhe pse frutet e kesaj kulture vilen pas dy javesh. Danieli eshte shprehur se kete kultivar e ka siguruar nepermjet nje kompanie holandeze dhe sugjerimit nga kompania qe do ta tregetoje prodhimin .Danieli ka treguar se kete vit prodhimi ehste i mbare dhe me i mire se viti i kaluar dhe pritshmerite e fitimit jane pozitive. Problemi i vetem qe vijon te shqetesoje jo vetem Danielin por edhe fermere te tjer eshte mungesa e fuqise punwtore. Edhe pse ai ka sot 20 punonjes perseri shprehet per veshtiresite duke vene ne pikepyetje ardhshmerine e shtimit te siperfaqeve me kultura bujqesore .NEOALB

S'KA KOMENTE