BE pezullon fondet për bujqësinë në Shqipëri-Ndërprerja, pas hetimeve për korrupsion për...

BE pezullon fondet për bujqësinë në Shqipëri-Ndërprerja, pas hetimeve për korrupsion për zbatimin e IPARD II

250
SHPËRNDAJE

Komisioni Evropian ka ndërprerë përkohësisht rimbursimet për fondet e BE për bujqësinë në Shqipëri. Ky fakt është bërë i ditur nga delegacioni i BE-së në Shqipëri.

Sipas delegacionit të BE, pezullimi është bërë pas një hetimi të bërë nga ata, pas akuzave për korrupsion për zbatimin e fondeve IPARD II. Bëhet fjalë për fondet e programit IPARD II për periudhën 2014-2020, kohë kur në pushtet është PS-ja. 

PËRGJIGJA E DELEGACIONIT
“Komisioni Evropian ka informuar qeverinë shqiptare se ka marrë masa paraprake bazuar në informacionin fillestar të dhënë nga Zyra Evropiane Kundër Mashtrimit [OLAF], pas një hetimi mbi akuzat për korrupsion në lidhje me zbatimin e programit IPARD II. Si masë parandaluese për mbrojtjen e interesave financiare të Bashkimit Europian, Komisioni Europian ka ndërprerë përkohësisht rimbursimet ndaj autoriteteve shqiptare për shpenzimet e kryera në kuadër të programit IPARD II.

Komisioni Evropian nuk mund të komentojë mbi asnjë gjetje të mundshme të OLAF-it për zbatimin e programit IPARD II (2014-2020) në Shqipëri. Hetimi i OLAF-it vazhdon. Kur OLAF të dorëzojë raportin përfundimtar, Komisioni Evropian do të informojë autoritetet shqiptare dhe, bazuar në gjetjet e raportit, do të marrë çdo masë të mëtejshme të nevojshme për të mbrojtur interesat financiare të Bashkimit Evropian.”, thuhet në përgjigje.B/W

S'KA KOMENTE