Vellezerit nga Bishani i Fierit prej 3 brezash merren me kultivimin e...

Vellezerit nga Bishani i Fierit prej 3 brezash merren me kultivimin e produkteve bujqesore 

460
SHPËRNDAJE

Vellezerit nga Bishani i Fierit prej 3 brezash merren me kultivimin e produkteve bujqesore .Eshte sezoni i sharqirit dhe perimeve te fushes dhe ne kete periudhe vellezerit Mecan dhe Agustin Xhafa jane duke vjel prodhimet e tyre.

Agustini tregon se kete vit se jo vetem prodhimi eshte i mbare me rendiment te larte por produktet e tyre bujqesore si sharqiri dhe zarzavatet po shiten me cmime te favorshme ne tregun vendas dhe te huaj.

“Ne si familje merremi me bujqesi”- ka thene Agustini per Neoalb, duke shtuar nga viti ne vit siperfaqen e mbjelle qe nga dritherat,perimet dhe sharqiri. Ne total kemi nje siperfaqe prej 60 ha dhe aktualisht po vjelim sharqirin ne nje siperfaqe prej 6 ha sharqi ne dy varietete ku nje pjese e ketij produkti prej eshte shitur ne Ukraine ndersa pjesa e tjeter ka per shitje tregun vendas. Agustini eshte shprehur i kenaqur jo vetem per te ardhurat qe ka perfituar per vete por edhe te punonjesve qe ka punesuar per vjelje dhe transport.Ai ka treguar se kjo pune i sjell perfitime dhe nuk do provonte emigrimin por po ja trashegon kete pune edhe djalit te tij 6 vjecar Flavios . Qe ne kete moshe te vogel Flavio vetem 6 vjecar pervec deshirave feminore si lodrat ka pasion mjetin bujqesor .NEOAL/

S'KA KOMENTE