4 viktima ne Fier nga fotoksina , shifra te larta edhe nga...

4 viktima ne Fier nga fotoksina , shifra te larta edhe nga alkooli

17191
SHPËRNDAJERritet se tepermi ,numri i personave qe i kane dhene fund jetes nepermjet vetehelmimimit  me  pesticidin ,fotoksine.
Sipas  Lulezim Banushaj mjek toksikolog i repartit te pathologjise ne Spitalin Rajonal ne Fier, ka nje rritje te fenomenit te veteflijimit nga pirja e fotoksines. 
Fenomeni ne fjale ka mare permasa. Vetem ne nentor-dhjetor kane humbur jeten 4 persona nga pesticidi vdekjeprures.


Shkaqet e vetehelmimit gjenden jo vetem ne situata sentimentale te personave por edhe ne gjendjen social -ekonomike qe me pas cojne ne lekundje te personalitetit dhe depresion te personave .

Mjeku gjithashtu eshte shprehur se ka nje numer te larte te te rinjeve perdorues te alkoolit dhe drogave bimore. Cdo dite paraqiten ne gjendje te droguar 5-6 persona qe jane kryesisht te rinje


Mjeku ka drejtuar mesazh sensibilizues per te gjithe familjet dhe gjithe shoqerine  me qellim te qendrojne afer personave qe shfaqin situata sentimentale qe me pas cojne ne aktin e veteflijimit.

S'KA KOMENTE