Ballina Shqiperia ime Vijon derdhja e mbetjeve te naftes ne lumin Gjanicë

Vijon derdhja e mbetjeve te naftes ne lumin Gjanicë

Hidrokarburet dalin sërish mbi lumin Gjanica. Ekspertët kanë nisur monitorimin në terren, ndërsa shprehen se po verifikohet nëse bëhet fjalë për vatra të vjetra të ndotjes apo derdhje të qëllimshme.

Reshjet e shirave gjatë natës kanë nxjerrë sërish në sipërfaqen ndodtjen nga hidrokarburet e lumit Gjanicë.

Pamjet e regjistruara gjatë natës apo dhe mëngjesin e kësaj të martë tregojnë qartë se fenomeni nuk është ndalur.Publikimi i pamjeve ka zbritur në terren edhe punonjësit e agjencisë rajonale të mjedisit.

Megjithatë paraprakisht thonë se nuk dyshojnë për ndotje të qëllimshme.

Në fakt ndotja në lumin Gjanica është denoncuar shpesh në media, ndërsa nuk kanë munguar gjobat.