Ballina Shqiperia ime Shtyhet me disa ditë publikimi i të dhënave Cens-it! Spaho: Ka pretendime...

Shtyhet me disa ditë publikimi i të dhënave Cens-it! Spaho: Ka pretendime se jemi më pak se 1.7 milionë banorë

Publikimi i të dhënave të Cens-it është shtyrë me disa ditë. Drejtoresha e INSTAT, Elsa Dhuli teksa raportonte në Komisionin e Ligjeve mbi veprimtarinë e vitit 2023, tha se të dhënat e popullsisë dhe banesave do të publikohen më 28 qershor. Fillimisht ishte parashikuar që të dhënat do të publikohen në 19 qershor 2024.

“INSTAT do t’i bëj publike rezultatet kryesore të cens të popullsisë dhe banesave në qershor 2024, dhe të dhënat e detajuara do të publike në tetor të vitit 2024”, tha Elsa Dhuli.

Deputeti i opozitës, Edmond Spaho pyeti Dhulin se përse nuk janë publikuar ende të dhënat, pasi procesi ka qenë online. Madje ai tha se ka pretendime se numri i shqiptarëve është nën 1.7 mln banor, duke ngritur pyetjen se nëse kjo është një prej arsyeve se përse u shty publikimi i të dhënave.