Pensionisti nga Zharreza ,Patos qe i eshte perkushtuar bleterritjes prej vitit 1978

Pensionisti nga Zharreza ,Patos qe i eshte perkushtuar bleterritjes prej vitit 1978

2065
SHPËRNDAJE

Pensionisti nga Zharreza ,Patos qe i eshte perkushtuar bleterritjes prej vitit 1978. Isa Baha sot 72 vjec nga Zharreza ka 42 vjet qe merret me rritjen e bleteve. Ai tregon fillimet e tij qe nis me nje koshere dhe me kalimin e viteve i ka shtuar duke shkuar sot ne mbi 90 koshere. Isai tregon se bleta kerkon perkushtim dhe pune dhe kjo e ka karektirizuar ate pergjate viteve.

Ai sot eshte perfitues edhe nga skemat e subvencionit dhe eshte mjaft i kenaqur edhe me prodhimin qe shkon ne gati 10 kg mjalt per koshere.

Vetem ne vitin e kaluar Isai mori nje prodhim prej 8 kv mjalt me treg te sigurt. Kete vit ai tregon se prodhimi nis ne muajin gusht por problem mbeten sperkatjet e fermereve me pesticide qe rrezikojne bleten. Suksesi i Isait ne bleterritje dhe ne prodhimtarine e mjaltit ka bere qe edhe shume bleterrites te kesaj zone por edhe fshatrave te tjera e ftojne per konsultimet me te per sherbimet qe duhen per bleten dhe prodhimin e mjaltit

Kete profesion te bukur te bleteritesit isai kerkon t’ia percjelle edhe mbeses se tij qe i qendron afer dhe femijeve te kesaj familje

S'KA KOMENTE