KQZ gjoba per partite politike per shkelje ligjore mbi shpenzimet elektorale

KQZ gjoba per partite politike per shkelje ligjore mbi shpenzimet elektorale

69
SHPËRNDAJE

KQZ vendosë gjobë (masë administrative) PS me 5. 5 milion lekë (55 mln lekë të vjetra) për shkelje ligjore mbi shpenzimet elektorale në zgjedhjet e 25 Prillit 2021.

Mesohet se PS ka tejkaluar kufirin maksimal të shpenzimeve për fushatën zgjedhore nga kandidatët dhe subjektet politike. 

KQZ gjobit PD me 700 mijë lekë (7 mln lekë të vjetra) për shkelje ligjore mbi shpenzimet elektorale në zgjedhjet e 25 Prillit 2021. PD ka tejkaluar kufirin maksimal të shpenzimeve për fushatën zgjedhore

Vendimet pas auditimeve te ekspertëve ligjorë.

ABUZUAN ME FONDET NË ZGJEDHJET E 25 PRILLIT 2021, CELIBASHI PROPOZON KËTO GJOBA PËR PARTITË

PS 5. 5 mln lekë
PD 700 mijë lekë
PDK 100 mijë
Lzhk 100 mijë
L. LEGALITETI 500 mijë
PR 500 mijë
Lzhk 500 mijë
Balli Komb. Demokrat 500 mijë
Nisma Thurje 600 mijë
Bindja Demokratike 600 mijë
Lëvizja Demokratike 600 mijë
Psd 600 mijë
Balli Kombëtar 600 mijë

(Gjoba në leke të rinj)
Partia e Lirisë (dikur LSI nuk gjobitet), duke rezultuar kështu si e vetmja parti me raport të rregullt

S'KA KOMENTE