Gazifikimi i vendit-Tubacioni i gazit Fier – Vlore nis brenda ketij viti

Gazifikimi i vendit-Tubacioni i gazit Fier – Vlore nis brenda ketij viti

301
SHPËRNDAJE

Gjatë raportimit në Komisionin paralamentar të Veprimtarive Prodhuese, anëtarët e bordit të Entit Rregullator të Energjisë dhanë detaje mbi disa nga projektet  që pritet të zbatohen në drejtim të gazifikimit të vendit. Sipas tyre, ndërtimi i tubacionit të gazit Fier-Vlorë parashikohet të nisë brenda këtij viti.

Paralelisht, u dha informacion në lidhje me burimet që do të përdoren për depozitën nëntokësore të gazit, që parashikohet të ndërtohet në Dumre.

Një tjetër projekt është edhe ai i ndërtimit të tubacionit IAP, që do të kalojë përmes Shqiprisë, Malit të Zi dhe Kroacisë.

Sipas Shulit, të gjithë projektet për gazifikimin e vendit parashikohet të mbyllen në vitin 2030.

SCAN

S'KA KOMENTE