Ballina Shqiperia ime Forcat zjarrfikese vijojne te luftojne me flaket ne pyllin me pisha te...

Forcat zjarrfikese vijojne te luftojne me flaket ne pyllin me pisha te Pishporos ne Fier.

Forcat zjarrfikese vijojne te luftojne me flaket ne pyllin me pisha te Pishporos ne Fier. Zjarri i riaktivizuar mesditen e djeshme eshte neutralizuar ne oret e para te mengjesit ne nje perimeter te konsiderueshem , por te favorizuara edhe nga era vatrat e zjarrit jane aktivizuar serish. Sipas informacioneve nga terreni , ne operacionin per shuarjen e flakeve jane te angazhuara 5 mjete zjarrfikese , 4 te Fierit dhe 1 e Rroskovecit si dhe 40 forca te armatosura te Poshnjes. Sipas shefit te sherbimit zjarrfikes te bashkise Fier, Zija Hyka, situata eshte e veshtire per te vene nen kontroll te plote vatrat e shumta te zjarrit te cilat jane perhapur ne nje zone te gjere, teksa ka theksuar se vetem nderhyrja nga ajri mund te neutralizonte flaket.