Ballina Shqiperia ime “Fluturojne”cmimet e fruta perimeve ne Fier, rekordin e cmimit e vendos rrushi...

“Fluturojne”cmimet e fruta perimeve ne Fier, rekordin e cmimit e vendos rrushi me 450 lek/kg

Kete fundviti tregu i fruta-perimeve  ka  pesuar nje rritje te cmimeve ndoshta nga cmimet me te larta ndodhur ndonjehere me pare .

Sot ne tregun me shumice dhe me pakice te fruta -perimeve rezulton se cdo artikull eshte rritur me gati 50%  me shume nga periudha e 3 muajve me pare

Disa artikuj kane pesuar rritje 2-3 here me te larte krahasuar me 3 muajt e fundit.

Cmimin rekord sot e vendoste rrushi .Nje kilogram rrush shkonte sot ne 450 leke te reja ndersa rritjet kane pesuar edhe peeimet si speca, kunguj e patrixhan qw shkonin nga 300 deri ne 350 leke te reja

Sipas tregetareve shkak i rritjes drastike te cmimeve te tregut te fruta perimeve eshte mungesa e produkteve vendase dhe vershimi atyre te importit 

NeoAlb