Ballina Shqiperia ime Euro ‘prek fundin’, bie në nivelin më të ulët historik! 

Euro ‘prek fundin’, bie në nivelin më të ulët historik! 

Euro sot po këmbehen në vlerën më të ulët historike, duke thyer të gjitha rekordet e deritanishme.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë sot një euro po këmbehet me 100.2 lekë, shifra më e ulët ndonjëherë, ndërkohë që vjet në këtë periudhë një euro kushtonte 107 lekë.

Sipas të dhënave zyrat e këmbimit valutor apo bankat sot po ua blejnë euron qytetarëve me 99.9 lekë.

Zhvlerësimi i euros ka më shumë se një vit që vijon duke shkaktuar pasoja negative tek bizneset importuese, por nga ana tjetër nga ndihmuar qeverinë të ulë borxhin e marrë në valutë.

Ndërsa Banka thotë se rënia e euros ka ardhur si rezultat i fluksit valutor që ka tregu i ndikuar prej shtimit të turistëve, të remitancave dhe investimeve. Pra tregu ka shumë ofertë për euro por pak kërkesë.