Ballina Shqiperia ime Detaje të reja nga vrasja e Grei Bihucit në Fier

Detaje të reja nga vrasja e Grei Bihucit në Fier

Detaje të reja kanë dalë në dritë nga vrasja e Grei Bihucit disa ditë më parë në Fier, pas një sherri banal për një thikë.

Në lidhje më motivin dhe dinamikën e ngjarjes së datës 11.03.2024 sqarojmë së shtetasi Florian Muka autori i ngjarjes ka sqaruar së para tre muajsh, të këndi i lojrave në qendër të qytetit të Fierit ka dhënë thikën E përdorur në ngjarje pas kërkesës së tij shtetasit Auron Celaj më të cilin ka patur njohje para dy vitesh i cili ja kishte kërkuar për ta mbajtur 2-3 ditë dhe më pas do ja kthentë, por shtetasi Auron e kishin kaluar diku te dhjetë ditë dhe nuk ia thëntë thikë, ata janë takuar përsëri të këndi i lojrave dhe Auroni ka refuzuar t’i kthejë thikën dhe aty janë fjalosur më njëri jetrin më fjalë fyesë, dy ditë më vonë Auroni e ka marrë në telefon Florjanin dukë i thënë “Hajde te hotel Fieri që të marrësh thikën, Floriani ka shkuar më villain e tij të mitur Mandi Muka dhe janë takuar më Auronin i cili ka qenë i vetëm, i ka dhënë thikën Florjanit pa bërë debat.

Mbas dhjetë ditësh që ka marrë thikën Florjani bashkë më vëllain ë tij Mandi Muka ka shkuar përsëri të lodrat, një shoku i Fatjonit që gjendje të lodrat i quajtur Fabio, 17 vjeç i ka thënë që hajde së ka njëri problem me ty dhe të tre së bashku vajtën për të takuar personin që tha Fabio, personi që donte të takohej më të e quanin Blerim, i cili pasi janë takuar ishte më një person tetër të cilin Florjani nuk e njihte, takimi është bërë po të lodrat në qendër të qytetit dhe më pasi janë takuar Floriani, Mandi dhë Fabio më Blerimin dhe shokun e Blerimit aty Florjani më këta dy persona kishte problem vetëm Fabjo pasi ata më thoshin mua që ti ke share Auronin dhe për këtë na tha Fabjo, unë i thash që me Auronin e kam sqaruar dhe jemi shoke.

Ata të Blerimi dhe shoku i tij më thoshin kërko faljë, unë nuk ju kërkova falje pasi nuk kisha përse dhe ata morën në telefon një person me emrin Nebi Alimadhi dhe i thanë që hajde këtu se kemi një problem, Brenda 5 minutave erdhi personi me emrin Nebi Alimadhi i cili sa erdhi filloi të më shante mua dhë villain tim.
Në moment unë nuk kisha gjë më vetë dhe nuk bëra zë, ata më fyen dhë më goditën me pëllëmbë nga veshi, Blërimi, Nebiu dhe shoku i tyre.
Aty përmend edhe emrin e kushëririt tim Klajdi Mukai cili njihej me këta të tre dhe është në shkollë tek Petro Sota.
Dje më datë 10.03.2024 rreth orës 12 Florjani bashkë më vëllain ë tij Mandi ka shkuar xhiro të shkolla Naim Frashëri, ku kanë parë rastësisht. Nebi Alimadhin ku i është kujtuar që Nebiu e ka kapur prej veshi dhe kthyer tek lodrat tek një hotel e ka thirrur o Nebi Hajde pak këtu, ai ishte më dy shok të tjerë dhe siç ishin erdhën drejt mejë dhe vëllait tim, vëlla im Mandi e goditi me grusht Nebiun, unë në moment nxora thikën dhe ata dy të tjerët ikën më vrap, Nebiu ndenji në vend, unëe  qëllova me grushta dhe mora thikën për ta trembur dhe Nebiu iku më vrap, e ndoqa nja dhjetë metra.
Mbas kësaj Nebiu në datën 10.03.2024 më mori në tel në instagram dhe më tha që hajde më kërko falje së të dy kemi faje, unë nuk vajta dhe e lamë për sot në datë 11.03.2024 të takohomi, the kam marrë në Snapxhat në datën 10.03.2024 Klajdin dhe i kam thënë që të takonim Nebiun ahë ta mbyllim këtë problem, më datë 11.03.2024 Florjani ka komunikuar në Snapchat më Kladin ku i tha hajde  veranada se jam më Nebiun dhë kusheririn e tij, unë nuk vajta dhe i them Klajdit hajde të lodrat se unë nuk vij aty, në fillim të lodrat ku gjendej Florjani ka shkuar Nebiu më kushuirin e tij dhë Klajdi Mukën ku aty Nebiu ka thënë “Kë thikë me vete” dhe unë i thash jo, kur e ka pyetur Klajdi i ka thënë “Po kam thikë më vete”

Florian i ka thënë Nebiut që unë nuk kam ardhur për sherr, hajde ju kërkoj falje dhe ta mbyllim.
Nebiu i ka thënë që hiq thikën nga Brezi dhe më pas flasim, mbas Nebiut kanë shkuar dhe tre shok të tjërë të Nebiut, kur po sqarohesha me Nebiun thotë Florjani më kanë goditur nga pas kokës më grusht apo me dorezë hekuri, kushuriri i tij, aty unë nxora thikën nga brezi dhe godita personin që më qëlloi më grusht, e përplasa te një makinë dhe aty dhe e godita më thikë që lëvizja sa andej këndej, ky ra në trotuar, (Grei Bihuci) një shoku i atij (Olti Serjanaj) ka marrë një kallëm të gjatë dhe më të më friksoi mua ku unë ika më vrap në drejtim nga ana lumit, pastaj dëgjova sirenat e policisë dhe ndalova.

Sqarojmë se personi i përfshirë në këtë sherr fillimisht është Auron Celaj, që ka mbajtur thikën e Florjanit. Personi që ka zgjatur sherrin ka qenë Nebi Alimadhi, Florjani dhe vëllai i tij Mandi Muka.

Personat e përfshirë në sherr ditën e ngjarjes janë Klajdi Muka dhë Floran Muka (të arrestuar).