Mbi 200 urgjenca ditore ne Spitalin e FIERIT, rastet me te shumta...

Mbi 200 urgjenca ditore ne Spitalin e FIERIT, rastet me te shumta nga konsumi i pijeve alkoolike dhe virozat e stines

2475
SHPËRNDAJE

Fluks i shtuar i urgjencave ditore ne Fier.
Shkon ne mbi 200 raste numri i urgjencave ditore ne Urgjencen e Spitalit Rajonal ne Fier .Shefi i Urgjences Spitalit Rajonal Fier -Blendi Dhespollari eshte shprehur se ka nje dyfishim te rasteve ne urgjence ku pjesen me te madhe e perbejne virozat e stines si dhe intoksikacionet nga ushqimet dhe perdorimi i pijeve alkolike. Rritja e rasteve ne kete periudhe shpjegohet nga ardhja e emigranteve

Nderkohe mjeku intoksikolog Lulezim Banushi ka ngritur si shqetesim jo vetem shtimin e rasteve me intoksikim nga pijet alkoolike por edhe problematiken qe ata sjellin per bluzat e bardha. Kjo periudhe shenon fluks te rritur te rasteve me intoksikacione nga pijet alkoolike pasi konsumojne ne festa , dasma dhe restorante dhe nuk marrin parasysh pasojat per shendetin.”Vijne me dhjetra raste cdo dite qe paraqiten ne gjendje te dehur dhe ka individ qe jane problematik per shendetin e tyre por edhe shqetesimin qe sjellin per mjeket dhe pacientet e tjere”

Stafi mjekesor ne Spitalin Rajonal ne Fier kete periudhe qe paraqet nje shtim dyfish tw rasteve nga virozat dhe problemet shendetesore te pacienteve ka qene e perkushtuar ne 24 ore per te dhene ndihmen mjekesore .

S'KA KOMENTE