Rama: 8 satelitë të tjerë u shtuan nga kompania përveç “Albania 1”...

Rama: 8 satelitë të tjerë u shtuan nga kompania përveç “Albania 1” dhe “Albania 2”

80
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama gjatë një konference për mediat ditën e sotme, tha se Kompania Hapësinore vuri në dispozicion edhe 8 saletlitë të tjerë për të sjellë imazhe.

Sipas Ramës, ky monitorim e bën të pamundur korrupsionin, teksa ka theksuar se shtimi i tyre nuk përbën asnjë kosto shtesë.

“Ju kujtohet sesa nënqeshje dhe përqeshje patëm kur u ftëm në këtyë prpces. Në shtator firmosëm marrëveshjen, në janar u krye dhe lëshimi në hapësirë i dy satelitëve tanë. Deri në 21 qershor janë mbledhur imazhe të rëndësishme. Përpos atyre 2 satelitëve kemi edhe 8 të tjerë pa asnjë kosto. Kemi një bazë të leximit të territorit sipas nevojës së dikastereve. Ajo hartë e bën të pamudur abuzimin me territorin e përmbytur. E bën të pamudnur korrupsionin sepse nëpërmjet imazhit ne s’gënjejmë dot”- tha Rama.

Sakaq, kryeministri ka folur edhe për personeli e punës angazhuar në këtë projekt, ku u ka kërkuar punonjësve të IT-së që të punojnë për shtetin shqiptar, ndërsa u premtoi paga më të mira e konkurruese se në sektorin privat apo edhe krahasuar me Rajonin.

Një i ri me formim në TIK të mos shohë si alternativë largimin nga Shqipëria dhe as largimin e privat si një mundë të vetme, pasi ne u kemi dhënë mundësinë se kush do të punojë për shtetin shqiptar për të krijuar në Republike ku mbrojtja kibernetike shërbimet digjitale apo te shërbimi imazheve satelitore do të paguhet me mirë sesa kudo tjetër në rajon dhe se kudo tjetër në sektorin privat.’- tha Rama në vazhdim.

S'KA KOMENTE