Ballina Aktualitet Vrau policin dhe të birin 8 vjeç, Kanadaja refuzon ekstradimin e Fierakut

Vrau policin dhe të birin 8 vjeç, Kanadaja refuzon ekstradimin e Fierakut

Ëngjëll Brahimi nuk do të ekstradohet në Shqipëri. Ka qenë Gjykata e Lartë Quebec në Kanada, që ka refuzuar kërkesën për ekstradimin e Ëngjëll Brahimit, i cili u arrestua në Montreal të Kanadasë ku edhe jetonte prej shumë kohësh me emrin Piro Kota.

Qeveria shqiptare kërkoi ekstradimin e tij, gjë e cila tashmë u refuzua.

Brahimi u akuzua për vrasjen e oficerit të policisë, Astrit Braçe dhe djalin e tij 8 vjeçar, në një sulm me armë zjarri më 10 Gusht 2000.

Sipas gjykatësit, Alexandre Boucher kërkesa u refuzua pasi kishte probleme me provat e paraqitura nga kërkesa e qeverisë kanadeze për ekstradimin, duke përfshirë se nuk kishte garanci në kërkesën për ekstradim se dëshmitarët nga gjyqi i mbajtur në 2001 janë ende të disponueshëm.

“Provat janë kaq të dëmtuara dhe aq të pabesueshme sa që ekstradimi do të ishte një gabim drejtësie”, ka thënë ai.