Tërmet në Napoli, shënohen disa lëkundje sizmike, njerëzit dalin në rrugë.

Tërmet në Napoli, shënohen disa lëkundje sizmike, njerëzit dalin në rrugë.

115
SHPËRNDAJE

Tërmet në Napoli. Një sekuencë sizmike tronditi Campi Flegrei, në gjirin e Pozzuolit. Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë (Ingv) regjistroi shtatë lëkundje të ndryshme, më intensivja prej të cilave ishte me magnitudë 3.3, të regjistruara në orën 6:18 të mëngjesit në një thellësi prej dy kilometrash.

Frikë midis popullatës së Pozzuolit dhe komunave të tjera në zonën e Phlegraean, shumë u zgjuan në mes të natës dhe ka edhe nga ata që dolën në rrugë.

Siç raportohet nga faqja e internetit Ingv, goditja e parë është regjistruar në orën 1:58 me një magnitudë 2.0. Në orën 2:01 e dyta, me magnitudë 2.5; në orën 4:11 një tjetër, me magnitudë 2.0; në orën 6:10 e katërta, me magnitudë 2.5; në 6:18 e pesta, me magnitudë 3.3 dhe, përsëri, në 6:22 një me magnitudë 2.8.

Termet Napoli

Tërmete me magnitudë 2.4 dhe 2.6 u regjistruan edhe në ditët e 15 gushtit, gjithmonë me epiqendrën e tyre në zonën e Campi Flegrei, e cila prej kohësh është në qendër të aktivitetit të rinovuar telurik.

Mbrojtja Civile deklaroi se “Pas tërmetit të regjistruar mëngjesin e sotëm në Campi Flegrei nga Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë ra në kontakt me strukturat lokale të Shërbimit të Mbrojtjes Kombëtare civile dhe nuk pati dëme të raportuara”.

S'KA KOMENTE