Temperaturat e larta rritin numrin e urgjencave ne Fier nga te semuret...

Temperaturat e larta rritin numrin e urgjencave ne Fier nga te semuret e shendetit mendor

189
SHPËRNDAJE

Temperaturat e larta rritin numrin e urgjencave ne Fier nga te semuret e shendetit mendor. Duke ju referuar te dhenave te shprehura nga mjekja psikiatre ne Polikliniken Fier Ina Prifti numri i urgjencave kete periudhe eshte rritur duke shkuar nga 90 deri ne 300 persona qe kerkojne ndihme mjekesore . Mjekja eshte shprehur se keta persona perbejne problem jo vetem per shoqerine por edhe per familjen. Per kete qellim ne cdo rast personat ne fjale shoqerohen ne prani te punonjesve te policise dhe pas vizitave trajtohen me medikamente ne spital ose ne shtepi sipas shkalles se semundshmerise.
Mjekja ka pohuar se jane shtuar se tepermi rastet e te semureve te shenetit mendor tek adoleshtet si dhe tek adultet e rinj. Mjekja ka percjelle edhe keshillat per keto raste te cilat vlejne jo vetem per pacientet por te gjithe komunitetin.NeoAlb

S'KA KOMENTE