Shqiptari arratiset nga burgu në Greqi, autoritetet ne alarm

Shqiptari arratiset nga burgu në Greqi, autoritetet ne alarm

446
SHPËRNDAJE

Një i burgosur me origjinë shqiptare është arratisur ditën e enjte më 6 korrik 2023, nga burgu i punës të Tirynthas. I burgosuri po punonte si punonjës i jashtëm në arat pranë qendrës së paraburgimit dhe tashmë autoritetet po hetojnë arrestimin e tij dhe rrethanat në të cilat ai u arratis.

Burgu në Tirynthas është kampion i arratisjeve në burg ndërtuar më 1830 dhe me një mungesë të theksuar punonjësish. Ne kater vite 2012-2016 janë arratisur 21 të burgosur nga keta 7 ishin me kombësi shqiptare.

Eshte nje nga kater burgjet e punës kresisht me agrotiki dhe bujqësi.

22 korrik 2016 u arratisen dy vendas te moshes 28-30 vjeç.

22 korrik 2019 arratisen dy grekë te moshes 22-25 vjeç.

Arratisjet e fundit të shqiptarët nga ky burg ka qenë në 28 gusht të 2019, ku u arratisën dy shqiptarë, si dhe në teor nga një vendas. më 20 shkurt të 2020 u arratisën dy vendas.

S'KA KOMENTE