Ballina Shqiperia ime Përndiqte një vajzë prej muajsh, arrestohet autori 

Përndiqte një vajzë prej muajsh, arrestohet autori 

Një person, që dyshohet se përndiqte një vajzë, është vënë në pranga në Tiranë.Shtetasi përndiqte të renë prej muajsh. Ai është arrestuar këtë mbrëmje, ndërkohë që pritet të nisë hetimi për ngjarjen nderkohe per ngjarjen ka reaguar edhe Ministri i Brendshem ,Balla

Ministri i Brendshëm Taulant Balla ka reaguar në lidhje me arrestimin e një shtetasi nga shërbimet e Komisariatit nr. 6 në kryeqytet. Ky shtetas dyshohet se përndiqte prej muajsh një vajzë.

Balla shkruan se duhet ndaluar dhuna me bazë gjinore. Sipas tij përndjekja e një vazje është dhunë.

Është detyrë e policisë, thotë Balla, të marri masa dhe të rrisi vigjilencën për të mbrojtur gratë dhe vajzat.

Nga ana tjetër autorët duhen përndjekur, ndërsa viktimat e dhunës nuk duhen stigmatizuar por i duhet dhënë mbështetje dhe të riintegrohen në shoqëri.

Postimi i Ballës:

STOP DHUNËS ME BAZË GJINORE

 Ta ngacmosh një vajzë në rrugë është dhunë.

 Ta përndjekësh është dhunë.

 Ta ndalosh të shkojë në punë është dhunë.

Përgëzoj Policinë e Shtetit  Komisariati i Policisë nr.6Tiranë, të cilët sapo kanë ndaluar një shtetas që dyshohet se ka përndjekur një vajzë për disa muaj. Viktimat e dhunës seksuale dhe me bazë gjinore duhet të mbrohen dhe trajtohen me dinjitet e respekt. Është detyra jonë, është detyra e Policisë së Shtetit të rrisim vigjilencën dhe ta adresojmë me vendosmëri dhunën në të gjitha format e saj dhe të marrim masat për të parandaluar dhunën ndaj vajzave, grave, për të mbrojtur viktimat dhe për t’i ndjekur penalisht autorët e krimit. Viktimat e dhunës nuk duhen stigmatizuar, por duhet t’ju ofrojmë mbrojtje, mbështetje dhe ri-integrim të plotë në punë dhe shoqëri.

Dhuna ndaj grave dhe vajzave ka shumë forma.

Prandaj nuk duhet më #asnjëjustifikimpërdhunënndajgrave