Ballina Shqiperia ime Pazari i Roskovecit, cmimi i gjeli i detit i ulet, nuk ka...

Pazari i Roskovecit, cmimi i gjeli i detit i ulet, nuk ka bleres

Edhe pse jemi gati 3 jave ,larg nga festat e fundvitit cmimet e gjelit te detit ne tregun e Roskovecit jane me te uleta se nje vit me pare

Ne tregun e sotem ne pazarir e Roskovecit ,cmimi per kg i gjelit te detit ishte 1000 leke te reja per kg ( pesha e gjalle) nderkohe qe pula e detit ishte 1200 leke kg .

Rritesit e gjelit te detit ne Roskovec qe vijne nga zona te ndryshme per te tregetuar , jane shprehur se kete vit cmimi eshte me i ulet pasi ka rene fluksi i bleresve si dhe ,ka sasi me te medha ne numer qe rriten nga fermeret.

Shume prej rritesve te gjelave te zone se Roskoevcit jane shprehur se prisnin nje cmim me te larte kete vit por deri tani jane te zhgenjyer.

Ata shpresojne qe ne ditet ne vijim dhe kur afrojne festat te kete nje rritje te ketij cmimi pasi sipas tyre kjo do te kompensonte mundimet dhe shpenzimet per rritjen e gjelit te detit