Naftëtarët në protestë kundër ALBPETROL! 300 punëtorë kërkojnë rritjen e pagave

Naftëtarët në protestë kundër ALBPETROL! 300 punëtorë kërkojnë rritjen e pagave

353
SHPËRNDAJE

Naftëtarët e kompanisë Albetrol në Gorishtë të Vlorës janë ngritur në protestë, pasi kompania nuk ka zbatuar kontratat e punës për rritjen e pagave dhe indeksimin për shkak të inflacionit. Ata paralajmëruar grevë, nëse nuk reagon kompania dhe ministria e energjetikës.

Naftëtarët e kompanisë Albetrol në Gorishtë të Vlorës janë ngritur në protestë, pasi kompania nuk ka zbatuar kontratat e punës për rritjen e pagave dhe indeksimin për shkak të inflacionit. Ata paralajmëruar grevë, nëse nuk reagon kompania dhe ministria e energjetikës.

Rreth 300 punëtorë të nxjerrjes së naftës në Gorishtë të Vlorës kanë pezulluar punën dhe kanë dalë në protestë kundër kompanisë Albpetrol.  Protestuesit kanë paralajmëruar se do të futen në grevë nëse kompania nuk plotëson kërkesat e tyre për rritjen e pagave dhe rimbursimin për shkak të inflacionit.

“Unë me 400 mijë lek mbaj shtëpinë, dy fëmijët, gruan pa punë dhe babanë që ka punuar 40 vite këtu në Gorishtë dhe tani është në pension, i sëmurë. Ne kërkojmë atë që na takon sipas Kodit të Punës”, tha njw naftwtar.

S'KA KOMENTE