Lekundjet e termeteve ne vend, 4 grupe emergjencash ne terren

Lekundjet e termeteve ne vend, 4 grupe emergjencash ne terren

114
SHPËRNDAJE

Deri në orën 18:00 janë regjistruar 17 lëkundje tërmetesh me intensitet më të ulët, nga 2.2 deri në 3.7 righter.

Janë 4 grupe të emergjencave në terren të cilët po verifikojnë banesat e dëmtuara. Deri tani janë raportuar dëme në 117 banesa, ndërsa ditën e sotme janë verifikuar rreth 50 banesa. Banorët dhe kryetarët e fshatrave vijojnë ende të raportojnë për shtëpi të dëmtuara.

Në mbledhjen e shtabit të emergjencave të drejtuar nga prefekti, dhe zv. Kryeministrja Belinda Balluku u lanë detyrë kryetarve të Bashkive Klos, Mat, Bulqizë dhe Dibër të identifikojnë dhe verifikojnë dëmet dhe të nisin menjëherë procedurat për dëmshpërblimin.

S'KA KOMENTE