Ballina Arsimi Fizika, Matematika dhe Kimia rrezikojnë mbylljen, vetëm 27 studentë janë regjistruar

Fizika, Matematika dhe Kimia rrezikojnë mbylljen, vetëm 27 studentë janë regjistruar

Universiteti i Tiranës edhe pse është më i madhi në vend dhe i preferuar nga shumë studentë, rrezikon të përballet me mbylljen e disa degëve pasi nuk ka regjistrime.Matematika, Fizika dhe Kimia janë disa prej degëve të cilat rrezikojnë të mbyllen pasi deri më tani vetëm 27 studentë janë regjistruar në këto degë në Fakultetin e Shkencave të Natyrës.

Shifrat e deritanishme tregojnë se në degën e Matematikës janë regjistruar vetëm 14 studentë, në Fizikë 7 studentë, ndërsa në Kimi vetëm 6 edhe pse vitin e kaluar ka patur 100 kuota.

Nga rreth 30 mijë maturantë, 1/3 e tyre kanë aplikuar për studimet e larta jashtë vendit, ose kanë zgjedhur që të mos vazhdojnë Universitetin.