Ballina Aktualitet Blinken zbret në Rinas

Blinken zbret në Rinas

Bashkë me sekretarin Blinken, në Tiranë rikthehet edhe ish ambasadorja amerikane Yuri Kim.

Ka mbërritur në Tiranë, sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken. Zyrtari i lartë amerikan, u prit në Rinas nga ministri i jashtëm Igli Hasani, ambasadori ynë në SHBA, Ervin Bushati si edhe i ngarkuar i ambasadës amerikanë Wisner.

Bashkë me sekretarin Blinken, në Tiranë rikthehet edhe ish ambasadorja amerikane Yuri Kim.

AGJENDA E PLOTË E PUBLIKUAR NGA DASH:

Ora 13:35 Blinken zhvillon një takim dhe përshëndet me punonjësit e Ambasadës Amerikane në Tiranë dhe anëtarët e familjes në Tiranë, Shqipëri.

Ora 14:15 Blinken takohet me aplikantët afganë për vizë emigruese speciale në Tiranë, Shqipëri.

Ora 15:05 Blinken takohet me Presidentin shqiptar Bajram Begaj në Tiranë, Shqipëri.

3:35 Blinken mban fjalime në një aktivitet të të rinjve dhe të diplomuarve me temë “Festojmë të ardhmen e marrëdhënieve SHBA-Shqipëri” në Tiranë, Shqipëri.

Ora 16:15 Blinken takohet me kryeministrin shqiptar Edi Rama në Tiranë, Shqipëri.

Ora 5:55 Sekretari merr pjesë në një ceremoni nënshkrimi për një Memorandum Mirëkuptimi mbi Shkëmbimin Akademik Fulbright dhe një Memorandum Mirëkuptimi mbi Kuadrin për Kundër Manipulimit Informativ të Shtetit të Huaj në Tiranë, Shqipëri.

Ora 18:10 Blinken dhe kryeministri shqiptar Edi Rama mbajnë një konferencë të përbashkët shtypi në Tiranë, Shqipëri