Ballina Aktualitet Balla ne Fier,paralajmëron ndryshime në drejtoritë rajonale

Balla ne Fier,paralajmëron ndryshime në drejtoritë rajonale

Në cilësinë e drejtuesit politik të qarkut të Fierit, Taulant Balla zhvilloi sot një mbledhje me Këshillin Koordinativ të PS. Ne deklaratwn per mediat ne Fier Balla ka paralajmëruar ndryshime në drejtoritë rajonale.

Nderkohe ministri Balla ka prekur edhe per ne lidhje me rastin e Divjakes ku policia ndaloi nje shtetas per shkak te marredhenies dhe marteses se tij me nje minorene .Ministri i Brendshem Taulant Balla tha se lufta kunder dhunes me baze gjinire dhe asaj kunder minoreneve eshte nje prioritet i strukturave te kesaj ministrie.

Nuk eshte e mjaftueshme qe vetem policia te beje punen e vete , ne, shoqeria ne radhe te pare duhet te krijojme nje aleance me te gjitha strukturat shteterore pervte parandaluar te gjitha format e dhunes.

Ne lidhje me rastin e Divjakes Balla tha gjithashtu se ende nuk ka nje koordinim te mire institucional dhe shoqeror per te reaguar dhe ndaluar ne kohe keto ngjarje.

Ministri tha se policia ka nje plan masash ne menyre qe reagimi te jete me i shpejte pasi i rendesishem eshte parandalimi.

Gjithashtu sipas Balles rendesi do te marre edhe fenomeni i armembajtjes pa leje qe eshte nje shkelje e rende.