Kina po nderton turbinen me te madhe te eres ne bote

Kina po nderton turbinen me te madhe te eres ne bote

82
SHPËRNDAJE

Mingyang Smart Energy është krenare që nxjerr në treg turbinën e ardhshme të erës në det të hapur – MySE 18.X-28X.

MySE 18.X-28X, me tehe 140 metra të gjata dhe një diametër të helikës mbi 280 metra, mund të përfshijë një sipërfaqe të madhe 66,052 m2 të barabartë me sipërfaqen e nëntë fushave të futbollit.

Nën një shpejtësi mesatare vjetore të erës prej 8.5 m/s, çdo turbinë mund të prodhojë 80 GWh energji elektrike në vit, e mjaftueshme për të furnizuar 96,000 banorë, ndërsa redukton emetimet e CO2 me 66,000 ton.

Kur krahasohet me instalimin e modeleve 13 MW, prodhimi më i lartë i MySE18.X-28X do të kursente 18 njësi të nevojshme për një fermë me erë 1 GW, duke ulur kostot e ndërtimit me 120,000 – 150,000 USD/MW.

Dizajni modular dhe i lehtë, si dhe përdorimi i sensorit holografik MPC dhe teknologjisë dixhitale binjake DTC, shërbejnë si bazë për operacionet inteligjente, efikase dhe të besueshme të MySE18.X-28X kundër kushteve më ekstreme të oqeanit.

S'KA KOMENTE