Mijera ton perime te fermereve te Roskovecit eksportohen ne BE dhe rajon

Mijera ton perime te fermereve te Roskovecit eksportohen ne BE dhe rajon

175
SHPËRNDAJE


Rriten eksportet e perimeve per fermeret e zones se Roskovecit . Sipas statistikave te drejtorise se bujqesise ne Bashkine Roskovec sasia e prodhimit te perimeve kryesisht ne sera ne kete zone shkon ne 12 mije tone ku rreth 8500 ton shkon per eksport.Ne perimet kryesore qe eksportohen nga fermeret e kesaj zone e perbejne ,domatja ,bostani e kastraveci .
Viktor Kola drejtues i bujqesise dhe vaditjes ne kete bashki eshte shprehur se nje influencim ne rritjen e prodhimit bujqesor ne kete zone eshte sigurimi i ujitjes per tokat bujqesore te fermereve . Mbi 70% e siperfaqes se tokes bujqesore ne kete bashki mundesohet ujitja . Nga viti ne vit ne bashkine Roskovec ka nje rritje edhe te siperfaqes se serave ku sot kjo siperfaqe shkon ne 250 ha apo rreth 30 % me shume nga viti ne vit

S'KA KOMENTE