Shqipëria heq masat anti-covid

Shqipëria heq masat anti-covid

102
SHPËRNDAJE

Rakacolli: Komiteti vendosi këto rekomandime:

Vaksinimi me dozën e 4 mbi 60 vjec, heqjen e detyrimit e maskës por rekomandon mbajtejne  saj në ambiente të duhura.lejimi I muzkes dhe hapja e klubeve

Heqjen e certifikatës për ata që hyjnë ne vend.  Komiteti do të monitorojë situatën.

Pavatësisht situata treguesit flasin që pandemia ende nuk ka mbaruar. Ekziston mundësia për tu sëmurur rëndë

Masat e reja të Komitetit të Ekspertëve:

Vaksinimi me dozë të katërt të qytetarëve mbi 60 vjeç dhe atyre me sistem imunitar të kompromentuar sipas rekomandimit të mjekut të familjes

Heqja e detyrimit për mbajtjen e maskave, por rekomandohet mbajtja në ambiente të mbyllura

Lejimin e muzikës pas orës 23:00 dhe rihapjen e klubeve të natës

Heqja e detyrimit për të paraqitur pasaportë vaksinimi, dokument testimi negativ për COVID-19 apo cerifikatë shërimi për të gjithë ata që hyjnë në Shqipëri, duke filluar nga 1 Maji

S'KA KOMENTE