Reduktohet numri I lindjeve ne FIER, vetem 70 lindje ne nje muaj...

Reduktohet numri I lindjeve ne FIER, vetem 70 lindje ne nje muaj nga 500 qe lindnin 15-20 vjet me pare

503
SHPËRNDAJE

Reduktohet numri I lindjeve ne rrethin fier .Vetem ne kete periudhe te ketij viti (Janar -Gusht  ) jane rregjistruar 560 lindje .Popullsia me keto ritme po shkon drejt tkurrjes dhe plakjes ne Fier e Mallakaster .Cdo muaj lindin 70 femije nga 400 -500 qe lindnin me pare nderkohe po te krahasojme shifrat me te njejten periudhe te vitit te kaluar ,shkon ne gati 20-30 %  lindje me pak nderkohe qe ne 30 vite te demokracise ky tregues shkon ne gati 80% me i ulet. Ne vitet 1990-1995 regjistroheshin 4500 -5000 lindje ne vit


Sipas mjekut obsteter ne maternitetin Fier dhe President i Urdherit te mjekut per Qarkun Fier ,Besnik Brahimaj reduktimi i numrit te lindjeve thellohet ne cdo vite duke pasur si shkak emigracionit e te rinjve si dhe per shkak se familjet e reja tashme si rezultat i shkaqeve sociale dhe ekonomike por edhe planifikimit familjar sjellin ne jete vetem nga nje femije

S'KA KOMENTE