Reduktohet ‘frikshem’numri i lindjeve ne FIER

Reduktohet ‘frikshem’numri i lindjeve ne FIER

314
SHPËRNDAJE

Reduktohet numri I lindjeve ne rrethin fier .Vetem ne kete periudhe te pare te ketij viti (Janar -Qershor jane rregjistruar 456 lindje dhe gati rreth 118 lindje me pak nga e njejta periudhe e vitit te kaluar

Sot, cdo muaj lindin 15 foshnja nga 300-400 foshnja qe lindnin cdo muaj ne vitet 1990-1995 ku regjistroheshin 4500 -5000 lindje ne vit

Sipas mjekes obstetre dhe shefe ne maternitetin Fier Teuta Valle reduktimi i numrit te lindjeve thellohet ne cdo vite duke pasur si shkak emigracionit e te rinjve si dhe per shkak se familjet e reja tashme si rezultat i shkaqeve sociale dhe ekonomise por edhe planifikimit familjar sjellin ne jete vetem nga nje femije.

Ne ditet e sotme familjet e reja mendojne per te sjelle ne jete nje apo dy femije kjo edhe per shkak te kushteve ekonomike

S'KA KOMENTE