Rama: “Po negociojmë me Serbinë!”Do nxjerrim një pjesë të grurit që është...

Rama: “Po negociojmë me Serbinë!”Do nxjerrim një pjesë të grurit që është kontraktuar nga kompanitë tona

308
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama në bashkëbisedim me punonjës të sektorëve të ndryshëm .Rama: Po negociojmë tani me Serbinë për të nxjerrë një pjesë të grurit që është kontraktuar nga kompanitë tona. Besojmë se do ta bëjmë, nëpërmjet Ballkanit të Hapur. Këto janë faktet. Ju gratë e dini që burrat luftojnë me faktet. Duan t’iu dalë e vetja dhe nuk pranojnë faktet”,

Nderkohe kryeninistri ka dhene këshillat e tij për pronarët e bizneseve që tu japin punëtorëve atë që u takon.

Ai premtoi ditën e sotme se që nga muaji prill paga minimale do të rritet dhe se vit pas viti do punohet për të mos pasur më asnjë pagë nën 400 mijë lekë të vjetra.

Rama:Nuk është koha të vëjme kujën, i vetmi vend i botës, se thonë këta që kriza s’ka lidhje me luftën, ka shkuar deri në Australi. Ju nuk vini këtu me vetura, ju vini këtu me furgon, autobus po ka shumë e shumë si ju që marrin autobusin, prandaj kemi vendosur 5 mln dollarë që të mos rritet cmimi i biletës

Do zoti kjo punë nuk zgjat, se nuk e dimë sot dmth se si do të shkojë puna por flasim në këto kushte. Duhet të jemi realist kur bëjmë llogari, se bëhen mbi fakte, është njësoj si të shkoni ju në shpi dhe t’ju thonë burrat që shkoni dhe bëni demostrata. Fermerët do ti mbështesim që të marrin naftë plus pa taksa. Kjo është paketa që do të bëjmë.

Kur të shkojnë te ‘Shën Pjetri’ most u thotë do shkosh në ferr se njerëzve që kanë punuar për ty nuk u ke dhënë

Jam shumë i gjatë dhe nuk ulem dot për të future dot duart në xhepate tjerve dhe kur shkon në varr nuk punon karta e kreditit. Pronarët duhet ta kuptojnë këtë gjë.

S'KA KOMENTE