Rama me tone të forta në samitin e Ballkanit të Hapur

Rama me tone të forta në samitin e Ballkanit të Hapur

93
SHPËRNDAJE

Rama: Të gjitha gjërat kanë radhën e tyre. Ku janë Franca dhe Gjermnaiua, cfarë po bën izraeli me emirastte te bashkuara, pas një armiqësie, pas akteve të cmendurisë. Janë bashkë, për të përfituar reciprokisht nga shtrëngimi i duarve. Që të mos vazhdoj me retorikën me lejonu të dnalen te faktet.

Kontrata e gurit kur filloi lufta në unkrasinë, me importuesve te grutir shqiptar nga Serbia që e kanë bërë hostrikisht, jo prek Ballkanit dhe nuk u bllokua, nëse nuk do të ishin ne Ballkaninm e Hapur. Mos vallë është pak gjë apoi duhet një imagjinatë se cfarë do të ndodhte nëse nuk do të merrnim gjithë atë sasi guri, me cfarë do ti ushqenim njerëzit që do u mungonte buka? Me retoriken e konfliktit?

Vazhdojme me energjinë. Ne sot jemi në një tek thike, që të gjithë, në të gjithë Europën, por ne jemi me vulneranel se shumë të tjerë, në hhorizon t është një dimërt ku problem do të jetë qe sdo te kete energji. Këti do të jemi dhe përsëri si me grurin do p[rovoihet se sa e vetvete të BH, nuk është as i Vicucit, dhe abazovicic, është i njerëzve, është i fermereve shqiptar. 57.5 mln euro është sot janar-prill,.

33.9 euro ishte vjet. Për më tepër në një kohë problematike, kur çmimi i naftës ka pësuar rritje të frikshme. BH është nje mekanizmë për të përballuar krizat që nuk i hapim dhe mbyllim ne.

Po eksportet në % të fermerëve, sa janë rritur mes Shqipërisë dhe Serbisë.  63% plus. Që ëhstë një treg ku fermerët tanë po shesin dhe po fitojnë.  Kuetu jemi për të fituar seciliu me mund, bashkëpunim dhe liri lëvizje.

Turizmi janar-priit 110% rritje, shfrat e verës do të jenë më të lartë. Kush fiton nga kjo? Të gjthë ata njerëz që kanë ngritur shërbime gjatë gjithë bregdetit shqiptar.

Zjarret jam  i bindur se njerëzit do shohin mekanizmat. Samë shumë të afrohemi, aë më shumë shanse ka për ti zgjidhur konfliktet. Një temë qe kam dakordësi me Vucic. Të afrohemi sa më shumë, që të kuptjmë sa më shumë njeri tjetrin.

Dy fjalë për BE dhe dasmën e radhës. U në ekamthënë Shqipëri nuk përgatit më për dasëm. Nuk do vishemi, zbukurohemi, nuk do shpenzojmë, në pritje që të vijnë krushqit, që të mbetemi vetëm me nusen dhe të nga ngeli dhëndrui në derë.

BH është burrë, Europa është nusja. Do ushte më mirë të ishte nusja ne do e dnërtojmë Euriopën këtu, të gjita sistemet dhe pastaj do të duan ta ëinë në dasëm ne të jemi gati. Maqedonisë nuk iu marrin . se të ishte ndonjë femër e bukuir si gjithë të tjerët. Edhe Bullgaria burrë me probelemëshgtë. Shquptarët jemi në rregull, Nëse sido duan prap ketu jemi. I dashur Dhuimitër, tani është koha ti jep[ni fund stresit. Rendesi ka ti bëjmë këtu gjerat, edhe Bulgaria kur të merxzitet me ketye kukul;en që ka gjetur, doi e hedhi dhe do gjej nje tjeter, dhe do hapen negociatat. Biseda do  mbyllet kur kryemiinstrit te jete gjhyshg duke treuar tregime,. Jemi shume të lumtur që jemi pjese e këtij kontinenti.

Dikut kur shkoja ne bruksel , shkoja te merrj kuraje, shkoj dikur do ua jap kurajo atyre. Duikur me dukeshin ne kulmin e formës, sot me vjen keq. Ballkani nuk vdes, por ky u japuri aq më pak nuk vdes. Serbia nuk do iki në ndonjë planet tjetër.BE me të parë e me të bërë, ne jemi këtu mes Europës, Be na bëjnë ata….

S'KA KOMENTE