Ne prag te sezonit turistik nis pastrimi i plazheve ne Fier

Ne prag te sezonit turistik nis pastrimi i plazheve ne Fier

162
SHPËRNDAJE

Edhe kete vite Bashkia Fier ka nisur organizimet per celjen e sezonit te ri turistik . Plazhi i Darrëzezës eshte perseri vendi i pritjes dhe organizimit te ceremonise se celjes se sezonit turistik dhe per kete qellim ka nisur pastrimi i reres ne te gjithe gjatesine e bregdetit te Darzeses , Seman, Ndermenas dhe Pish Poro.

Mjetet motorike dhe punetore kane zbritur ne terren per te mundesuar nje vije bregdeare me te paster, cka do tu ofroj pushuesve ate qe kerkojne per te kaluar ditet e nxehta te veres. 

Tashme rera eshte pastruar dhe e gjithe siperfaqa eshte krehur deri ne thellesi, ndersa kjo pune do te shtrihet  gjithe muajt e veres, per te garantuar pasteri dhe mirembajtjne pergjate gjithe vijen bregdetare.

Plazhi i Darzezes shtrihet ne nje vije bregdetare prej 13,7 km , Seman 7Km , Ndermenas 8 Km dhe Pish Poro 9,6 Km. Pervec vlerave kurative te reres dhe bregdetit te ketyre plazheve larmise se pushimeve i shtohen me mundesite e eksplorimit te natyres se zones si dhe me arkeologjinë e qytetit antik Apolonine.

S'KA KOMENTE