Imazhe mahnitëse të superhënës

Imazhe mahnitëse të superhënës

36
SHPËRNDAJE

Adhuruesit e astronomisë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar ishin në gjendje të kapnin një paraqitje të shkurtër të një superhëne të shndritshme të mërkurën mbrëma.

Hëna e plotë e korrikut njihet si “Hëna Buck” sepse dreri mashkull riprodhon brirët e tij gjatë kësaj periudhe të vitit. Emri erdhi nga një sistem vendas amerikan i cili përdor hënat e plota të muajve të ndryshëm si një kalendar për të mbajtur gjurmët e stinëve, tha astronautja Anna Ross.

Por më shumë se thjesht një hënë e plotë tipike, ngjarja hënore e kësaj jave u karakterizua gjithashtu si një superhënë. Sipas Ross, fenomeni i superhënës ndodh kur ajo është afër pikës më të afërt me Tokën në orbitën e saj. Kjo mund të ndodhë sepse hëna rrotullohet rreth Tokës në një rrugë eliptike dhe jo rrethore.

S'KA KOMENTE