Çahet tubacioni, nafta demton tokat bujqesore ne Mallakaster

Çahet tubacioni, nafta demton tokat bujqesore ne Mallakaster

1198
SHPËRNDAJE

Avaria e shkaktuar ne tubacinin percjelles te ujrave teknologjik te kompanise albpetrol, nga Drenova ne Usoje ka sjelle deme te konsiderueshme tek fermeret e kesaj zone, tokat e te cileve jane ndotur e nje pjese e prodhimeve jane demtuar. Fermeret kane treguar se dicka e tille ka ndodhur edhe me pare, ndersa tani qe nuk kthejne dot gje pas presin demshperblim.

Ne terren kane mberritur drejtues te kompanise albpetrol dhe drejtorise rajonale te mjedisit te cilet kane konstatuar demin per te vijuar me pas edhe me marrjen e masave perkatese.  Linja e demtuar e qe sjell probleme eahte rreth 6 km e gjate e nje projekt per zevendesimin e saj do ti jepte zgjodhje kesaj situate.

S'KA KOMENTE