Braktisin shkollen 200 femije te komunitetit rom ne Fier .

Braktisin shkollen 200 femije te komunitetit rom ne Fier .

292
SHPËRNDAJE


Braktisin shkollen 200 femije te komunitetit rom ne njesine administrative qender ne Bashkine Fier .
Kreu i shoqates Drejtesi Sociale nga komuniteti Rom Panajot Alushi ka dhene alarmin per kete braktisje te arsimit nga ky komunitet si pasoje e emigrimit per arsye te nderprerjes se ndihmes ekonomike dhe kushteve te veshtira ne Shqiperi.

Me nisjen e fillimit te vitit te ri shkollor kane thene prinderit nga ky komunitet pervec plages se emigrimit per kete komunitet ndjehet aktualisht edhe veshtiresia e rregjistrimit te femijeve ne shkolle .

Jane rreth 60 femije qe nuk kane kryer rregjistrimin ne shkolla pasi nuk dine te kryejne ketw procedure ne e-albania por nuk kane asnje aparat celular apo mundesi ta kryejne ne qendrat e internetit.

Komuniteti ne fshatin rom ne njesine administrative qender ne bashkine Fier ka nje popullsi prej 3000 banoresh dhe eshte nje nga 3 fshatrat me numrin me te larte te popullimit nga ky komunitet. Ata kane kerkuar qe jo vetem ne arsim por edhe ne ceshtjes sociale ekonomike te ndjejne doren e shtetit

S'KA KOMENTE