Balla takim me ekspertët e Bundestagut gjerman

Balla takim me ekspertët e Bundestagut gjerman

23
SHPËRNDAJE

Roli i Kuvendit në procesin e anëtarësimit në BE,

Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste Taulant Balla së bashku me Kryesinë e Grupit kanë zhvilluar sot një takim me ekspertë të Bundestagut gjerman, ku kanë diskutuar mbi rolin e ri që do të ketë Kuvendi në fazën e procesit të anëtarësimit në Bashkimin Europian si dhe rritjen e transparencës me qytetarët.

“Bashkë me Kryesinë e Grupit Parlamentar Socialist dhe me ekspertët e përzgjedhur nga Fondacioni Friedrich Ebert diskutuam mbi rolin e ri që merr Kuvendi në këtë fazë të procesit të anëtarësimit në Bashkimin Europian, mbi nevojën e një reforme në mënyrën e organizimit të Kuvendit në komisionet e përhershme dhe në rritjen e transparencës me qytetarët dhe mbi përmirësimin e llogaridhënies dhe kontaktet me zgjedhësit. Dy ekspertët në Bundestagun gjerman, Dr. Sven Vollrath Drejtor i Departamentit për Europën në Parlamentin Gjerman dhe Christoph Thum, këshilltar për Politikat Europiane në Grupin Parlamentar të SPD, do të vijojnë të asistojnë Grupin tonë parlamentar”, është shprehur Balla.

S'KA KOMENTE