Apeli le në burg ish-ministrin Lefter Koka

Apeli le në burg ish-ministrin Lefter Koka

21
SHPËRNDAJE

Apeli i Posaçëm ka refuzuar kërkesën e ish-ministrit Lefter Koka për zbutje të masës së sigurisë, duke e lënë në këtë mënyrë në burg.

Koka kërkoi ndryshim mase me argumentin se vuan nga probleme të shëndetit mendor.

Rreth 150 milion lekë, janë përvetësuar nga ish-ministri i Mjedisit, Lefter Koka, i cili aktualisht ndodhet pas hekurave për aferën korruptive të inceneratorit të Elbasanit.

SPAK ka bërë të ditura të dhëna hetimore sa i përket aferës së inceneratorëve, e konkretisht atij të Fierit dhe të Elbasanit, duke saktësuar se 146,083,071 Lekë i është dhënë ish-ministrit të Mjedisit Lefter Koka për të favorizuar kompaninë fituese.

Nga hetimet e SPAK rezulton se kompania që ka fituar koncesionin e Fierit, Integrated Technology Waste Treatment Energy dhe kompania tjetër që ka zbatuat punimet për ndërtimin e inceneratorit të Fierit, Integrated Technology Services, kanë qarkulluar fatura fiktive tatimore për punime, që në fakt sipas SPAK, në të vërtetë nuk janë kryer.

S'KA KOMENTE