Zv/Kryeministri Brace, kritika per tarifat e larta te ndertimeve ne fshat

Zv/Kryeministri Brace, kritika per tarifat e larta te ndertimeve ne fshat

164
SHPËRNDAJE

Zëvendës-kryeministri Erion Braçe i ka kushtuar nje analiz dhe kritik te ashper procedurave dhe tarifat e larta të ndërtimeve në fshat, duke thënë se një leje ndërtimi shkon mbi  7 milion lekë.

Përmes një postimi t në Facebook, Braçe thotë se shteti ka 30 vite qe ka hequr dorë nga strehimi ne fshat, teksa bujqve i duhet të ndërtojnë e strehohen vetë, shpesh edhe pa leje për shkak të tarifave të larta.

Postimi i Erion Braçes:

SHTEPIA NE FSHAT SI

“NDERTIM PA LEJE”!

E KUSHTUESHME PREJ BUROKRACISE;

NJE DHOME ME PAK!

E PASIGURT PREJ

BUROKRACISE!

Po flas per shtepi ne fshat,

tamam ne fshat; asfare ne fshatra ne vijen bregdetare, thjesht ne fshat dhe PER STREHIM!

Shteti ka 30 vite qe ka hequr dore nga strehimi ne fshat;

As nderton e as strehon me qira sepse apartamente nuk ka.

Bujqit strehoen vete, ndertojne shtepi, thuajse pa leje;

Tradite kjo!

Bashkite e reja tani kane plane rregulluese zhvillimi, duke synuar te vene ne kontroll ndertimin ne territor.

Ja kane dale?

JO!

Dy arsye:

Letrat pa fund si produkt i procedurave dhe kohe e marre per muaj te tere;

Kostot e larta si pagese per procedurat deri ne leje.

Shihini kostot;

PER NJE SHTEPI 150 METRA KATRORE, KOSTOT ARRIJNE NE

784 MIJE LEKE!

Eshte kostoja e 26 metrave katrore,

pra KOSTOJA E NJE DHOME!

Domethene,

Tarifat per procedurat deri ne LEJE,

i kushtojne bujkut 26 metra katrore,

I MARRIN NJE DHOME!

Eshte e qarte,

VEC TRADITES SE KULTIVUAR,

KOSTOT I SHTYJNE BUJQIT TEK NDERTIMI PA LEJE!

Ndertimi pa leje pergjithesisht eshte edhe i pasigurt;

Nje vit e gjysem me pare e pashe me syte e mi ne BUBQ!

Kjo nuk zgjidhet me police gjithfaresh!

Deri tani pervoja me ka treguar se me police jane shtuar edhe me kostot, tamam ne fshat!

S'KA KOMENTE