Zjarret ne Fier ,3000 rrenje ullinj te djegur dhe 25 ha pyll

Zjarret ne Fier ,3000 rrenje ullinj te djegur dhe 25 ha pyll

263
SHPËRNDAJE

Situata e zjarreve në dy muajt e fundit ka qenë problematike.

Vetëm për muajin gusht kane ndodhur rreth 30 zjarre duke patur një bilanc dëmi total në:

ullinj rreth 2700 rrënjë të djegur
rreth 5 ha në pyje  me pisha
rreth 4 ha në shkurre e ferra
si dhe 2800 dëngje bari e cila përdoret si bazëushqimore për bagëtitë.

Kurse për muajin shtator deri tani konstatohet njësituatë të ngarkuar zjarresh.

dëmet nga zjarret ne shtator

rreth 300 rrënjë ullinj
rreth 20 ha pyll me pisha kryesisht në Nj. Administrative Levan e Cakrran.
500 dëngje bari bazë ushqimore për blektorinë.

Drejtoria e Emergjencave Civile të Bashkisë në bashkëpunim me Stacionin e Mbrojtjes nga zjarri dhe Shpëtimi, Drejtorinë e Shërbimit Pyjor zbatim urdhërave dhe shkresave ardhura nga AgjenciaKombëtare e Mbrojtjes Civile, si dhe MB për stinën e nxehtë verës përgatiti një planë masash përparandalimin dhe përballimin e situatave zjarrevesi banesa, sipërfaqet pyjore, kullota dhe tokabujqësore

Bashkia Fier, reparti zjarrëfikës dhe EmergjencatCivile me marrjen e informacionit kanë zbatuarplanet e veprimit për cdo rast.

Për zjarret me sipërfaqe të mëdha kemi kërkuarmbështetje në forca e mjete nga bashkitë fqinje Patose Rroskovec ku gjejë rastin ti falenderoj për ndihmëne dhënë.

Vlenë theksoj se gjitha forcat pjesëmarrëse operacion kanë punuar me përkushtim dheprofesionalizëm gjitha situatat pamvarësishtëkushteve shumë të vështira të terrenit duke punuarme mjete vetjake për fikjen e zjarreve.

Gjithë këto raste zjarresh janë zjarre shkaktuaranga pakujdesia dhe papërgjegjshmëria e një pjese mirë fermerëve.

Me këtë rast u bëj thirrje tërë banorëve Nj. Administrative bëjnë kujdes me djegiet e hambullave dhe mbeturinave stinës verës si dhe bëhen pjesë e grupeve vullnetare përkrahëefektivave zjarrëfikës për të dhënë ndihmën e tyreatëherë kur kërkohet.

S'KA KOMENTE