Vrau bashkeshorten me thike ne FIER , perfundon hetimi per 57 vjecarin,...

Vrau bashkeshorten me thike ne FIER , perfundon hetimi per 57 vjecarin, prokuroria dergon dosjen ne Gjykate

1626
SHPËRNDAJE


Vrau bashkeshorten me thike, perfundon hetimi per 57 vjecarin ne Fier, prokuroria dergon dosjen ne Gjykate

Nje ngjarje e rende ndodhi ne shkurt te ketij viti ne Lagjen Sheq i madh ne Fier ku 57 vjecari Petrit Mamai denoncoi ne polici si vetevrasje me thike te bashkeshortes se tij  50 vjecaren Valdete Mamaj por me pas eshte zbuluar nga policia dhe eshte pranuar autoresia e vrasjes nga Petrit Mamaj .

Ne rrefimin e tij para grupit hetimor 57 vjecari Petrit Mamaj ka pranuar kryerjen e krimit te rende duke shfaqur edhe pendese. 


” U pendova per cfare kisha bere 
Pas ngjaries, une dola nga shtepia, ku deren e jashtme e mbylla nga jashte, vajta ne kembe ne restorant afer Gjendjes Civile per te ngrene mengjez dhe me pas jam kthyer po ne kembe ne shtepine time. Me te mberritur ne shtepi, u pendova per cfare kisha bere dhe kam njoftuar ne telefon tim vella G, Mamai, i cili jeton disa shtepi me tutje ne lagjen ku banoj dhe kur ai erdhi ne shtepine time, i thashe qe valdetja ka vrare veten. Me pas, vellai im G.M ka nioftuar policine. Deklaroi edhe nje here se per vrasien e bashkeshortes time Valdete Mamaj une ndihem i penduar dhe u kerkoj falje femijeve te mi.
Shtetasi Petrit Mamaj u arrestua ne flagrance ne oren 15:30 si autor i dyshuar per kryerjen e vepres penale
“Vrasje per shkake te mardhenieve familjare te bashkeshortes ” te parashikuar nga neni 79/c te Kodit
Penal.

Akti Ekspertimit Mjeko ligjor r 09/a , mbi ekzaminimin e kufomes se shetases Valdete Mamaj, arrin ne konkluzion se:
Ne trupin e kufomes se verehen dy plage ne pjesen e kurrizit ku njera eshte me drejtim nga larte poshte dhe tjetra me drejtim nga poshte larte. Plaga me drejtim nga larte poshte eshte demtimi i pare i shkaktuar. Tre plage ne gjoks dhe nje ne barke me drejtim nga larte poshte, nje plage ne barke me drejtim pothuajse horizontal, carjee mushkrive, carje e zemres, plage te duarve dhe dermishtje ekimoza.
Keto demtime iane shkaktuar me mjet te forte me teh te mprehte.
Vdekja e shtetases Valdete Mamaj ka ardhur si rezultat i demtimit te muskulit te zemres (plage qe ka sjelle dhe vdekjen)
Akti Ekspertimit Nr 4287 date 19.04.2022 (Ekspertim teknik thike) lidhur me ngjarjen e dates 08.02.2022

Bazuar ne gjithe sa me siper, ne veprimet e te pandehurit Petrit Mamaj, rezulton se, ka te dhena te mjaftueshme qe vertetone se, ai ka konsumuar teresisht elementet e figures se vepres penale;
“Vrasia per shkak te marredhenieve familjare” te parashikuara nga neni 79/c i K.Penal
Persa me siper, ne mbeshtetje te nenit 331 te K.Pr. Penale.
KERKOJ
-Dergimin per gykim te procedimit penal Nr 128 te vitit 2022, me te pandehur, Petrit Mamaj,.
akuzuar per veprat penale”Vrasja per shkak te marredhenieve familjare” te
parashikuara nga neni 79/c i K.Penal

S'KA KOMENTE