Vetehelmohet me insekticidin ‘Rugor’ ,17 vjecarja nga Drenova ,Mallakaster ,dergohet ne Tirane

Vetehelmohet me insekticidin ‘Rugor’ ,17 vjecarja nga Drenova ,Mallakaster ,dergohet ne Tirane

7225
SHPËRNDAJE

Nje vajze 17 vjecare emri i te ciles nuk behet publik ( minorene)per nga Drenova Mallakaster ka tentuar te vetehelmohet me insekticidin BI 58 apo sic quhet ne gjuhen popullore “Rrugor”qe perdoret per luftimin e instekteve te ullirit. Shkaku i vetehelmimit ka qene per motive te dobeta nderkohe qe ky akt i ka kushtuar rrezik per jeten . Ajo eshte shtruar ne diten e djeshme ne spitalin Fier por per shkak te situates se rende shendetesore eshte derguar me urgjence ne Tirane

Viti 2021 ka shenuar 3 vdekje nga vetehelmiket nga fotoksina dhe pesticidet duke u kthyer ne nje fenomen vrases ne Fier.
Sipas mjekut intoksikolog ne Spitalin Rajonal ne Fier Lulezim Banushaj vetem per kete periudhe te ketij viti jane shenuar tre vdekje nga fotoksina dhe pesticidet duke shkaktuar nje traum jo vetem brenda familjes por edhe ne komunitet.Per kete vite ka nje renie te numrit te vdekjeve dhe vetehelmimeve per shkak te vemendjes qe ka marre virusi Covid

Fenomeni i veteflijimit eshte nje problematike qe po godet cdo moshe qe nga te rinjte dhe te moshuar. 
Gjeografia e ndodhjes se tyre eshte e perhapur ne qytet dhe ne zonat rurale te Fierit . Jane te shumta arsyet e  rritjes se fenomit te veteflijimit nga fotoksina duke nisur nga problemet sociale -ekonomike dhe nga pjesa psiko -emocionale

S'KA KOMENTE