Vala e emigracionit ka “goditur”rende bizneset ne Fier

Vala e emigracionit ka “goditur”rende bizneset ne Fier

2890
SHPËRNDAJE


Vala e emigracionit ka goditur rende te gjithe bizneset ne Fier. Sipas Dhomes se Tregetise ne Fier largimi i fuqise punetore po redukton jo vetem fuqine blerese por po tkurr cdo dite dhe me shume aktivitetin e shume bizneseve prodhuese dhe tregetuese . Kreu i Dhomes se Tregetise Fier Shezai Cobo eshte shprehur se emigrimi ka dhene impakt negativ tek bizneset duke detyruar shume prej tyre te punesojne ne Shqiperi punonjes nga vende te tjera kryesisht nga Azia per te siguruar vijemesin e aktivitetit. Jane mbi 200 punonjes nga vendet aziatike qe kane lidhur kontratat kete vit me bizneset ne Fier si ne agriculture por edhe ne sektore te tjere.Sipas Cobos per te frenuar kete fenomen kerkohet nga bizneset rritja e pagave nderkohe qe shteti duhet te influencoje me programe e politika per te ndalur kete fluks emigrimi

S'KA KOMENTE